Metromode: Därför vill ”Yoga girl” ALDRIG bli kallad modig igen

Thanks for this feature, Metro Mode! Read the original here.

Därför vill ”Yoga girl” ALDRIG bli kallad modig igen

En av världens mest kända yogisar, svenska Rachel ”Yoga girl” Bråthén, födde dottern Lea i mars och har därefter visat upp sin mammakropp på Instagram. Responsen har till stor del varit positiv och uppmuntrande, men nu ryter Rachel ifrån – mot alla som kallar henne ”modig”.

Screen Shot 2017-06-21 at 5.26.35 PM

I ett nyligen publicerat inlägg på sitt Instagramkonto (som i skrivande stund har över 2,1 miljoner följare) skriver Yoga girl att ”om jag måste läsa en kommentar till som säger hur ‘modig’ jag är som visar upp min efter-förlossningskropp så kommer jag att SKRIKA”.

Hon förklarar att hon förstår att det inte är illa menat att kalla henne modig för att hon delar bilder och videor som visar upp hur hon ser ut, tre månader efter förlossningen – men att det samtidigt betyder att alla som tittar på hennes kropp tänker att hon är allt annat än perfekt och vacker.

”Som att jag skulle behöva gömma mig ett tag, nu när jag väger 7 kilo mer än normalt (jag gick upp 18 kilo under graviditeten) och har bristningar och en mage som är mjuk och rund”.

Vi på Metro Mode håller självklart med Rachel när hon istället uppmanar sina följare till att kalla henne modig för att hon föder och uppfostrar ett barn, driver fyra företag och delar sina starka åsikter – inte för att hon yogar i en sport-bh. Word!