UNT.se

UNT.se

August 15, 2015

http://www.unt.se/uppland/uppsala/900-yogade-med-instagramidol-3840989.aspx

900 yogade med instagramidol

Screen Shot 2015-09-07 at 17.56.02

Bärande på hoprullade mjuka mattor strömmade hundratals personer till Usif Arena i Uppsala under lördagen.

Dragplåstret var en av Sveriges mest uppmärksammade instagramstjärnor.

Rachel Brathen från Uppsala, även känd som Yoga girl, har en bra bit över en miljon följare på instagram. Därmed platsar hon på tio-i-topp-listan över de svenskar som flest personer följer på det sociala mediet.

När Usif arena vid Rosendal slog upp portarna för lördagens hälsomässa hade många kommit långväga för att utöva yoga tillsammans med Rachel Brathen som till vardags bor på en ö i Karibien.

TV: Fullsatt arena med Yoga girl

Redan timmar innan hon skulle framträda hade flera rullat ut sina yogamattor på hallgolvet för att markera en bra plats. En av dem var Malin Ivarsson som anlänt tidigare på morgonen från Falkenberg.

– Jag har rest hit enbart för Yoga girls skull. Jag har sett henne på youtube och tycker om hur hon leder sina yogapass. Hon har ett behagligt sätt och gör övningar som inte är svåra att följa, sa Malin Ivarsson.

Hon hade placerat ut sin yogamatta i en lite dyrare zon nära scenen.

– Biljetten kostade 499 kronor men det kommer det att vara värt.

Anneli Silfverberg hade flugit upp från Ystad för att se Rachel Brathen live. Som många andra av Yoga girls följare uppskattar hon den personliga stil Rachel Brathen håller på instagram, att hon berättar öppet om sitt liv och sina känslor.

– Hon är jordnära, inte den där glättiga Hollywoodvarianten.

Anneli Silfverberg är själv yogainstruktör och sa att utövandet av yoga gjort henne till en lugnare och mer harmonisk människa.

Vid 14-tiden framträdde Yoga girl inför en publik på runt 900 personer och visade en rad yogaövningar.

UNT24 beviljades 10 minuters intervju med instagramidolen som gav sitt bästa tips för den som vill börja med yoga:

– Ta en klass. Det finns instruktioner på youtube men det är bättre att träffa en riktig lärare i en klass och lära sig yoga ordentligt.

Vad är det svåraste med yoga?

– Det är nog att vara tålmodig, svarade Rachel Brathen. Ta det lugnt och ta ett steg i taget.

Vad betyder yoga för dig?

– Det är mer än bara träning, det är en livsstil. Jag gillar att kombinera kroppen, sinnet och hjärtat. Det kan få en att finna balans och må bra.

Hur känns det att komma hit till Uppsala?

– Det är fantastiskt. Jag har vuxit upp här och ibland tänker jag att jag borde flytta tillbaka men tiden mellan november och mars gör att jag avstår i alla fall ett tag till.